Φίλες και φίλοι δημοσιεύω το πως βίωσα το χτεσινό Δημοτικό συμβούλιο και το ιστορικό πριν φτάσουμε στην μεγάλη σύμπτωση, τα συμπεράσματα δικά σας.

Πριν από μια εβδομάδα ενημέρωσα τους συναδέλφους συμβούλους του ΔΣ τους λόγους που με οδηγούν να κάνω αναμετάδοση του επόμενου συμβουλίου.  Λίγες ώρες πριν το χτεσινό συμβούλιο μου ήρθε επιστολή από τον πρόεδρο με κεντρικό νόημα ότι, απαγορεύεται να κάνω αναμετάδοση.

Με νέα μου επιστολή ενημέρωσα τους συναδέλφους μου ότι θα ασκήσω το Δημοκρατικό μου δικαίωμα να κοινοποιήσω τον δημόσιο λόγο μου, ρωτώντας δε τον πρόεδρο το άρθρο του κανονισμού που αναφέρει την απαγόρευση.
Δεν μου έχει απαντήσει κανείς, μάλλον οι συμβουλάτορες της διοίκησης το ψάχνουν ακόμα. (στο τέλος παραθέτω τις επιστολές οποίος θέλει να τις διαβάσει).

Αμέσως επικοινωνώ με όλους τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης που μου δήλωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το να κάνω αναμετάδοση και πραγματικά η στάση τους τιμά την Δημοκρατία !!
Από τις 17:30 προσπαθούσα να μπω λοιπόν στην πλατφόρμα για το συμβούλιο των 18:00 και λάμβανα το μήνυμα που βλέπετε στην φωτογραφία. Μεγάλη Σύμπτωση.

Στις 18:00 ενημερώνω τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με sms για το ότι η πλατφόρμα δεν με συνδέει και με δεύτερο μήνυμα τον τρόπο με τον οποίο μπορούν τεχνικά να κάνουν αναμετάδοση με 4 κλικ και συγκεκριμένα :

«εάν θέλετε να κάνατε αναμετάδοση το συμβούλιο στο Facebook σας κάνετε click στο Live video -> κάτω δεξιά στην κάμερα μου click share monitor -> click παράθυρο zoom -> click Go live (αυτό ήταν τόσο τεχνική υποδομή χρειάζεται)»

Λίγη ώρα αργότερα με ενημερώνουν οι τεχνικοί της πλατφόρμας ότι μπορώ να μπω μέσω τηλεφώνου στο συμβούλιο για να το ακούσω, αυτό δεν το δοκίμασα καθόλου γιατί δεν ήθελα να κρυφακούσω το συμβούλιο να συμμετέχω ήθελα, να ψηφίσω και να κάνω αναμετάδοση ώστε να μπορεί οποίος θέλει να το ακούσει.

Τέλος έμαθα ότι η διοίκηση έκανε και κήρυγμα στην αρχή του συμβουλίου για την Δημοκρατία που περιείχε σπόντες και εξυπνάδες, μίλησαν δηλαδή χωρίς αναμετάδοση για δημοκρατία στους συμβούλους που ζητάνε αναμετάδοση !

Μπράβο τους μετά άραγε χειροκροτήθηκαν μεταξύ τους; ενιώσαν πιο δημοκράτες; αλλά τι σημασία έχει μήπως το είδε και κανείς ;
Ολοκληρώνω την απο τις ελάχιστες φορές μακροσκελή δημοσίευση μου παραθέτοντας τις επιστολές και τα συμπεράσματα δικά σας …

Επιστολές

  1. Απάντηση στην επιστολή του Προέδρου
Κύριε πρόεδρε
 
Η απάντησή σας είναι συγκαλυπτική των συμφερόντων της διοίκησης κ αποτελεί παρακολούθημα της παρελκυστικής τακτικής της.
Από την στιγμή δε που έχει ληφθεί απόφαση τεκμαίρεται η συναίνεση, δεν υφίσταται θέμα υλικοτεχνικής υποδομής κ σε κάθε περίπτωση εγώ που την διαθέτω θα ασκήσω το από το Σύνταγμα κατοχυρωμένο δικαίωμα μου γνωστοποίησης του δημοσίου λόγου μου από τα κοινωνικά δίκτυα.

Εν κατακλείδι
Α. Κύριε πρόεδρε γνωστοποιήστε μας το άρθρο του κανονισμού που αναφέρει την απαγόρευση
Β. Αγαπητοί συνάδελφοι επικεφαλής των παρατάξεων παρακαλώ γνωστοποιήστε μου τυχούσα αντίρρηση σας, με email, στην αναμετάδοση που γνωστοποίησα

Κύριε πρόεδρε η διοίκηση δεν αποτελεί την πλειοψηφία και εσείς όχι μόνο δεν εκπροσωπείτε το σύνολο των συμβούλων, αλλά παρερμηνεύετε και την δήλωση μου εφόσον ποτέ δεν αναφέρθηκα σε αποσπασματική αναμετάδοση αλλά στην πλήρη αναμετάδοση του συμβούλιου.

Παπαγεωργίου Περικλής

Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Ιδέα Πολιτών
 
 
 
2. Επιστολή Προέδρου 
 

Κ. Παπαγεωργίου,

Σε απάντηση της από 8/11/2020 επιστολή σας σχετικά με την απόφασή σας να μεταδώσετε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας μέσω του καναλιού σας στο youtube και του προφίλ σας στο facebook, σας ενημερώνω ότι: 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού με την υπ’ αριθμ. 47/2020 απόφασή του αποφάσισε την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων με την υλοποίηση της κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής,  ώστε να παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τους πολίτες.

          Μέχρι να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν καθίσταται νόμιμη και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας η αναμετάδοση από μεμονωμένο Δημοτικό Σύμβουλο από προσωπική σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

( facebook) και στον ιστότοπο  (you tube).

Ως εκ τούτου επισημαίνεται  θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι θεμιτή, νόμιμη, και ακριβής και κρίνεται  αναγκαία και ότι  δεν παραβιάζει τις διατάξεις  της αρχής της αναλογικότητας, προβάλλοντας σε προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεκριμένου προσώπου  σε σχέση με τα λοιπά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

          Μέχρι την υλοποίηση της  υπ’ αριθμ. 47/2020 απόφασης του   Δημοτικού Συμβουλίου  για την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων, μέσω των αυστηρών πρωτοκόλλων και πνευματικών δικαιωμάτων στην επίσημη σελίδα του Δήμου που θα είναι προσβάσιμη σε ευρύ αριθμό χρηστών – πολιτών,  δεν  είναι εφικτή η αναμετάδοση μέσα από προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεμονωμένα και αποσπασματικά.