Τέλος τα μέτρα στην Πόλη μας ;

Γέμισε πάλι ο ποδηλατόδρομος με παρέες πέντε και δέκα άτομων, μικροί και μεγάλοι, περπατάνε, γελάνε, παίζουνε. Αθλητές με τζιν και σκαρπίνια, φιλόζωοι που βγάλαν βόλτα μέχρι και τα καναρίνια τους. Οι ενημερωτικές ντουντούκες σιωπήσανε, τα συρματοπλέγματα έπεσαν ως άλλο τοίχος του Βερολίνου.

 Στην Λαϊκή χτες οι πάγκοι αντίκρυ ό ένας από τον άλλο με μία απόσταση μεταξύ τους μεν αλλά σίγουρα πολύ μικρότερη δε των πέντε μέτρων και φυσικά εννοείται χωρίς μονοδρόμηση της ή λειτουργία της σε δύο δρόμους και λογικό είναι εάν τα μέτρα τελειώσανε να απουσιάζουν και οι επόπτες της λαϊκής. Τελείωσαν όμως ;

Πραγματικά όμως αυτοί οι πολλοί είναι οι λίγοι που δημιουργούν αυτή την εικόνα, έχουν όμως το δικαίωμα σε δύο εβδομάδες αντί να χαλαρώσουν τα μέτρα για όλους μας να γίνουν η αιτία να μπούμε σε καμιά πραγματική καραντίνα…. . Αυτοί οι λίγοι πότε δεν εκτιμούν αυτό που έχουν, που δεν βλέπουν αυτό που έχει επιτευχθεί με την υπομονή και την στέρηση όλων μας. Όσο τελικά οι επιστήμονες και αν αγωνίζονται να βρούνε λύσεις, όσο η κυβέρνηση και αν παίρνει μέτρα φτάσαμε από «Το πού είναι ένα υπεύθυνο Κράτος;» να λέμε «Που είναι οι υπεύθυνοι πολίτες;» .

Κάτι πρέπει να γίνει να μαζευτούν και εδώ είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης συγκεκριμένα της κάθε τοπικής διοίκησης που δεν πρέπει να είναι βεγγαλική αλλά χρηστική έτσι αντί για βεγγαλικά το Σάββατο ας ρίξουμε χτες επόπτες στους δρόμους και να ξανασυστήσουμε άμεσα Δημοτική Αστυνομία, εισήγηση για το οποίο απέστειλα σήμερα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

EnglishGreek