Περικλής Παπαγεωργίου

Μετά τις προκλητικές ημερομηνίες μέσα στον Δεκαπενταύγουστο για πρόσληψη νομικού συμβούλου στο Δήμο, έστειλα στον πρόεδρο του συμβουλίου την παρακάτω επιστολή

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Μετά από απόφαση της οικονομικής επιτροπής το 2019 για την πρόσληψη νομικού στο Δήμο μας διαπίστωσα με λύπη μου τη δημοσίευση της προκήρυξης και της κατάθεσης των δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων για διάστημα 10 ημερών, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά σε διάστημα που οι ενδιαφερόμενοι δικηγόροι απουσιάζουν σε διακοπές μιας και ακόμη και τα δικαστήρια είναι κλειστά.

Επιλέχθηκε όμως το δεκαήμερο με ημερομηνία λήξης την 14η Αυγούστου.

Η Χρηστή διοίκηση δεν έχει μόνο τη νομική πλευρά αλλά έχει και την ηθική πλευρά της αντιμετώπισης κάθε θέματος.

Θεωρώ ότι η επιλογή του δεκαημέρου κατάθεσης των δικαιολογητικών μια ημέρα πριν το Δεκαπενταύγουστο είναι μόνο νόμιμο και προφανώς αποσκοπεί στην πρόσληψη ημέτερων, φίλων και γνωστών.

Γ’αυτό το λόγο ζητάω να ενημερωθούν οι σύμβουλοι με τα ονόματα των ενδιαφερομένων που υπέβαλαν φάκελο υποψηφιότητας, προκαταβολικά ενημερώνω ότι δεν εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα η ενημέρωση αυτή, και προτείνω ως θέμα προς ψήφιση ή την πρόσληψη του νομικού με κανονισμούς ΑΣΕΠ ή τη σύσταση επιτροπής που θα αξιολογήσει τους φακέλους των υποψηφίων.

Γιατί η προκήρυξη ζητάει τα λιγότερα προσόντα που θα μπορούσε να ζητήσει σε σχέση με αντίστοιχες προκηρύξεις άλλων δήμων.

Στην επιτροπή δεν θα πρέπει να έχει πλειοψηφία καμία παράταξη αφού πρόκειται για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Περικλής Παπαγεωργίου

Επικεφαλής «Ιδέα Πολιτών»

Δημοτικής παράταξης Αγίων Αναργύρων-Καματερού