Περικλης Παπαγεωργίου

Οι πολιτιστικοί, αθλητικοί, φιλοζωικοί σύλλογοι, ο Εμπορικός σύλλογος, η Ανοιχτή Αγκαλιά, η Δράση και οι υπόλοιποι σύλλογοι της πόλης μας, αγωνίζονται χρόνια ως θεματοφύλακες των παραδόσεών μας, προάγουν τον μαζικό αθλητισμό και αναδεικνύουν αξίες εθελοντισμού και προστασίας των αδύναμων ομάδων της κοινωνίας μας, προσφέροντας τα μέγιστα με αγάπη και ευαισθησία.
Σκοπός μας πρέπει να είναι η διατήρηση της ύπαρξης τους. Ύπαρξη που είναι χρήσιμη σε πολλαπλά κοινωνικά επίπεδα.
Στην δύσκολη αυτή συγκυρία οι σύλλογοι έχουν πληγεί και η βιωσιμότητα τους κινδυνεύει μιας και οι συνδρομές των μελών τους δεν αρκούν για τα λειτουργικά τους έξοδα, ταμειακό κενό το οποίο κάλυπταν μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιούσαν κάθε χρόνο.
Προτείνω τα χρήματα από τις εκδηλώσεις που δεν έγιναν στον Δήμο (όπως η αποκριάτικη παρέλαση των 24.000 ευρώ, οι εκδηλώσεις του Αγίου Γεωργίου, οι ανοιξιάτικες εκδηλώσεις, ο αγώνας δρόμου αλλά και καλοκαιρινές εκδηλώσεις που πιθανών να αναβληθούν όπως των Αγίων Αναργύρων κλπ.) να μοιραστούν ισόποσα στους συλλόγους για την ενίσχυση τους.
Με αυτόν τον τρόπο κάθε σύλλογος θα ενισχυθεί με τουλάχιστον 3000 ευρώ χωρίς να κινδυνεύσει ταμειακά ο Δήμος, αφού τα χρήματα αυτά είναι προϋπολογισμένα και δεσμευμένα στους αντίστοιχους κωδικούς, εξασφαλίζοντας έτσι την βιωσιμότητα όλων των μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγων του Δήμου μας.
Την εισήγηση την έχω στείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι άμεσα εφαρμόσιμη αρκεί το Δημοτικό μας συμβούλιο να την αποδεχτεί.

 

Περικλής Παπαγεωργίου

Επικεφαλής «Ιδέα Πολιτών»

Δημοτικής παράταξης Αγίων Αναργύρων-Καματερού