Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Έχοντας διατελέσει 18 θητείες πρόεδρος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των βαθμίδων αλλά και αντιδήμαρχος παιδείας ήμουν και συνεχίζω να είμαι κατά των καταλήψεων.

Φυσιολογικά στα τόσα χρόνια αντιμετωπίσαμε αυτό το φαινόμενο των καταλήψεων άλλοτε με δικαιολογημένα αιτήματα μαθητών, άλλοτε με παράλογα αιτήματα, κατά την γνώμη μου, και άλλοτε με υποκίνηση από κομματικοποιημένους γονείς και φορείς. Καταφέρναμε πάντα σύλλογος γονέων και εκπαιδευτικών σε συνεννόηση με τους μαθητές να ανοίγει το σχολείο μετά από λίγες ώρες μέσω διαλόγου και όχι μέσω καταστολής.

Θεωρώ ότι η κατάληψη είναι παράνομη αλλά και ότι τα ανήλικα παιδιά θεωρώντας την νόμιμη πιστεύουν ότι είναι η πιο έντονη ειρηνική διαμαρτυρία που μπορούν να κάνουν.

Σίγουρα όμως αποτελεί ντροπή η κλήση της αστυνομίας, μέσω κοινοποίησης, από την δημοτική αρχή για να ανοίξει μια κατάληψη μαθητών και με πρόφαση τα υγειονομικά μέτρα !!

Η διοίκηση δεν τόλμησε το ίδιο για τα υγειονομικά μέτρα που δεν τηρήθηκαν στις λαϊκές ούτε στην καραντίνα αλλά ούτε και σήμερα. Βέβαια είναι πολύ πιο εύκολο να εξαντλούν την “εξουσία” τους σε παιδιά από το να την ασκούν σε αγρότες και λαϊκατζήδες. Πολλάκις μας έχουν επιδείξει την μαγκιά τους σε αδύναμους εργαζόμενους, γυναίκες και πλέον σε παιδιά.

Καταγγέλλω πολιτικά και αυτήν την ακραία κίνηση της δημοτικής αρχής.

Καλώ την ένωση γονέων να τοποθετηθεί επι της ουσίας.

Καλώ τους μαθητές να ανοίξουν το σχολείο και να διαμαρτυρηθούν με σύγχρονους τρόπους.

Καλώ τους κομματικούς φορείς να κρατήσουν απόσταση από υποκινήσεις.

Καλώ την διοίκηση να τηρήσει η ίδια πρώτα τα υγειονομικά μέτρα σε υπαλλήλους, σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους.

Εγκαλώ την διοίκηση να κατανοήσει ότι στην Δημοκρατία η αστυνομική καταστολή είναι η ύστατη λύση.


Με εκτίμηση

Περικλής Παπαγεωργίου

Δημοτικός Σύμβουλος

επικεφαλής Ι.Δ.Ε.Α. Πολιτών

Αγίων Αναργύρων-Καματερού